Advertorial

Ελληνική Γλωσσική
Πύλη

Χωρος για λατρεις ξενων γλωσσων

ΑΡΘΡΑ / ΝΕΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ / "Το τέλος εποχής των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών! Μια επαναστατική ταχεία φόρμουλα για...

Το τέλος εποχής των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών!
Η ταχεία φόρμουλα εκμάθησης που αναπτύχθηκε από έναν Έλληνα πολύγλωσσο, επιτρέπει την ανεξάρτητη εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας σε 4 εβδομάδες

Χωρίς βιβλία, χωρίς προσπάθεια, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. Η νέα φόρμουλα ταχεία εκμάθησης ξένων γλωσσών θα καταστρέψει τις επιχειρήσεις των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών; Διακεκριμένοι νευρογλωσσολόγοι, λέκτορες και πολύγλωσσοι δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται αυτό να συμβεί.

Με την ανάπτυξη της φόρμουλας εκμάθησης 4 εβδομάδων από έναν Έλληνα , ακολούθησε επανάσταση στον τρόπο εκμάθησης ξένων γλωσσών. Πάνω από 14 χιλιάδες άτομα αφομοίωσαν μια ξένη γλώσσα σε μόλις 1 μήνα. Ακόμη κι εκείνοι που θεωρούνταν ως τεμπέληδες, χωρίς ταλέντο στις ξένες γλώσσες ή "μεγάλοι σε ηλικία για μάθηση". Πώς είναι δυνατόν;


Ο καθ. Μιχάλης Τσακίρης (σπουδαίος νευρογλωσσολόγος και πολύγλωσσος) αποφάσισε να διδάξει στην 65χρονη μητέρα του αγγλικά - και αυτή ήταν μόνο η αρχή μιας επανάστασης στον τομέα της νευρογλωσσολογίας. Ο καθηγητής, μετά από 1,5 χρόνο ερευνών στα κέντρα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για τη μνήμη, την όραση και την ομιλία, ανέπτυξε μια υπερ-αποτελεσματική φόρμουλα 4 εβδομάδων για εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Επαγγελματικά περιοδικά γλωσσολογίας έχουν ήδη χαιρετίσει ένθερμα αυτή τη μέθοδο "ως ένα πρωτοποριακό επίτευγμα στην νευρογλωσσολογία", ενώ ο καθηγητής για το επίτευγμά του προτάθηκε να λάβει Βραβείο Νόμπελ. Χάρη στη μέθοδό του, ο καθένας (ανεξάρτητα από την ηλικία, τις ικανότητες και το πορτοφόλι) μπορεί μέσα σε 4 εβδομάδες να μιλάει άπταιστα μια ξένη γλώσσα της επιλογής του.

"Το μάθημα σε φροντιστήριο είναι πεταμένα χρήματα!" Ποιοι είναι οι λόγοι για μια τέτοια εντύπωση;

Αυτά τα λόγια επιβεβαιώνονται ήδη από 14 χιλιάδες ικανοποιημένους χρήστες της φόρμουλας του καθηγητή, οι οποίοι έχουν ήδη πετάξει τις βαρετές, αναποτελεσματικές και ακριβές μεθόδους εκμάθησης. Γι' αυτό αποφασίσαμε να προσεγγίσουμε μερικούς από αυτούς και να τους ρωτήσουμε μερικά πράγματα. Ακολουθούν τα συμπεράσματα:


 • Τεράστια έξοδα

  Ένα εξάμηνο (δηλαδή μόλις 5 μήνες) "μάθησης" σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών κοστίζει από 500 έως και 1250 ευρώ και δεν σταματούν εδώ τα έξοδα. Για να μάθεις μία γλώσσα σε αρχικό επίπεδο επικοινωνίας πρέπει να περάσεις τουλάχιστον 6 εξάμηνα μάθησης, το οποίο κοστίζει συνολικά από 3 do 7,5 χιλιάδες ευρώ! Σε αυτά προστίθεται η αγορά εγχειριδίων για κάθε εξάμηνο, σε τιμή από 30 ως 75 ευρώ. Ακόμη και αν κάποιος έχει αυτά τα χρήματα - η πιθανότητα ώστε το μάθημα να του εξασφαλίσει άριστη γνώση της ξένης γλώσσας είναι αμελητέα.

 • Σπατάλη χρόνου

  Τα μαθήματα συνήθως πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα και διαρκούν 1,5 ώρα. Σε διάστημα 6 εξαμήνων είναι 360 ώρες, εκ των οποίων μόνο το 20% της προσοχής του καθηγητή αφιερώνεται σε ένα άτομο. Τον υπόλοιπο χρόνο ο καθηγητής τον αφιερώνει στην υπόλοιπη ομάδα. Θα πρέπει να προστεθεί και ο χρόνος που ξοδεύεται για τη μεταφορά στο φροντιστήριο, τη συμπλήρωση κουραστικών ασκήσεων γραμματικής στο σπίτι (οι οποίες έτσι κι αλλιώς δεν διδάσκουν κατανόηση και ομιλία) και οι συνεχές επαναλήψεις του υλικού.

 • Μαθήματα σε ομάδες

  Ο μαθητής μέσα στην τάξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ακούει τους άλλους μαθητές να μιλούν κάνοντας λάθη και με κακή προσφορά - ακούει αυτή την προσφορά και μαθαίνει με λάθος τρόπο τη γλώσσα. Αυτό οδηγεί σε ντροπή και φόβο μπροστά στο λάθος στα μαθήματα. Οι μαθητές παραδέχονται ότι ντρεπόντουσαν στο μάθημα υπό το φόβο ότι θα ρεζιλευτούν μπροστά στους υπόλοιπους μαθητές - αν δεν γνωρίζουν μια λέξη ή προφέροντάς την λάθος.

 • Ξεπερασμένες μέθοδοι

  Η μετάφραση προτάσεων, η συνεχής επανάληψη λέξεων και κλίσεων, η περίπλοκη γραμματική, η συμπλήρωση κενών στα κείμενα - όλα αυτά είναι απλά βαρετά. Την ίδια ώρα οι επιστήμονες εδώ και καιρό έχουν αποδείξει ότι αν ο εγκέφαλος βαριέται, η ικανότητα απομνημόνευσης εξασθενεί. Επιπλέον, στα γλωσσικά μαθήματα δίνεται μεγάλη προσοχή στην ανάγνωση και στη γραφή και όχι στην ικανότητα αποτελεσματικής επικοινωνίας.

Η φόρμουλα ταχεία εκμάθησης 4 εβδομάδων του καθ. Τσακίρη αποτελεί πραγματική επανάσταση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών

Για να μάθουμε μία ξένη γλώσσα με τις παραδοσιακές μεθόδους, απαιτείται πολύς χρόνος, προσπάθεια και αυτοπειθαρχία. Με τη μέθοδο του καθηγητή όλα είναι διαφορετικά. Ο εγκέφαλος παραμένει σε μέγιστη διέγερση, έτσι κατά τη διάρκεια της μάθησης δεν αισθανόμαστε μονοτονία, αλλά μεγάλη ευχαρίστηση και ενθουσιασμό. Χάρη στην ταυτόχρονη ενεργοποίηση αρκετών αισθήσεων η διαδικασία απομνημόνευσης επιταχύνεται κατά 5 φορές. Την ίδια χρονική στιγμή, ο εγκέφαλος αναπτύσσει νέα γλωσσικά σχήματα τα οποία σε μια ομιλία αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε αυτόματα και με φυσικό τρόπο, όπως στη μητρική μας γλώσσα. Επιπλέον, τα γλωσσικά σχήματα που σχηματίζονται με αυτό τον τρόπο αποκλείουν τη μη απομνημόνευση στο μέλλον. Το λεγόμενο "γλωσσικό φράγμα" εξαφανίζεται. Ανεξάρτητα από την ευφυια, το ταλέντο και την ηλικία.

Τώρα μπορεί ο καθένας να μιλήσει άπταιστα σαν Άγγλος, Γερμανός ή Γάλλος

Οι μελέτες του νευρο-γλωσσολογικού κέντρου στο Σικάγο έχουν αποδείξει, ότι η φόρμουλα έχει 99,7% αποτελεσματικότητα. Χάρη σε αυτή, άτομα ηλικίας 21-75 ετών, σε μόλις 1 μήνα απέκτησαν θεαματικά αποτελέσματα στην εκμάθηση Αγγλικών, καθώς και άλλων γλωσσών όπως Ιταλικά, Γερμανικά και Σκανδιναβικά. Ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και την ευφυΐα – καθημερινά απορροφούσαν μόνιμα περίπου 200 νέες λέξεις, φράσεις και εκφράσεις. Περιέγραψαν τη μάθηση ως καθαρή ευχαρίστηση, επειδή λόγω των γρήγορων αποτελεσμάτων, το κίνητρο για μάθηση είχε μεγαλώσει. Ένα μεγάλο μέρος των ατόμων, περιέγραψε τη διαδικασία όχι σαν επιστήμη, αλλά σαν αυτόματη κωδικοποίηση της νέας γλώσσας στο μυαλό! Μετά από 4 εβδομάδες οι συμμετέχοντες παραδέχθηκαν ότι μιλούν στην ξένη γλώσσα τόσο άπταιστα, σαν τη μητρική τους.

Τα τεκμηριωμένα αποτελέσματα μάθησης με τη μέθοδο του καθ. Τσακίρη μιλούν από μόνα τους:

Αριθμός γνωστών λέξεων

1η ΕΒΟΔΜΑΔΑ

2η ΕΒΟΔΜΑΔΑ

3η ΕΒΟΔΜΑΔΑ

4η ΕΒΟΔΜΑΔΑ

Οι παραδοσιακές μέθοδοι εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Η εκμάθηση με τη νέα μέθοδο λαμβάνει χώρα:
 • ΓΡΗΓΟΡΑ. Η μέθοδος επιταχύνει τις διαδικασίες απομνημόνευσης κατά 5 φορές. Γνωρίζεις περίπου 200 νέες εκφράσεις την ημέρα, ενώ μετά από 4 εβδομάδες μιλάς άπταιστα.
 • ΕΥΚΟΛΑ. Δεν υπάρχουν μαθήματα, βιβλία και εργασία στο σπίτι. Μαθαίνεις χωρίς άγχος, όπου και όποτε επιθυμείς.
 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ Η μέθοδος παράγει στον εγκέφαλο τόσο ισχυρά γλωσσικά σχήματα, που η μη απομνημόνευση είναι μόνιμα αποκλεισμένη. Μιλάς στην ξένη γλώσσα τώρα άπταιστα, όπως τη μητρική σου.
Η κυρία Ιωάννα Μανωλάκη (58 ετών) από τη Λάρισα είναι ένα από τα πρώτα άτομα στην Ελλάδα που έμαθαν μια ξένη γλώσσα σε 4 εβδομάδες:

"Η κόρη μου έφυγε για σπουδές στην Ιταλία. Εκεί δημιούργησε την οικογένειά της. Έπρεπε κάπως να επικοινωνώ με τον ξενόγλωσσο γαμπρό μου και την εγγονή μου. Ντρεπόμουν να κάθομαι ήσυχα στην παρέα τους και να μην καταλαβαίνω τίποτα. Γι' αυτό και γράφτηκα σε μαθήματα Ιταλικών. Ξόδεψα μια περιουσία, ένα μισθό μηνιαίας πληρωμής μου, αλλά δεν έμαθα τίποτα! Ήμουν η πιο μεγάλη στην τάξη και όλοι έλεγαν ότι κατεβάζω το επίπεδο της τάξης... Με τον καιρό ανακάλυψα αυτή την ταχεία φόρμουλα εκμάθησης. Τώρα ξέρω, ότι αν δεν την είχα χρησιμοποιήσει θα είχα κάνει το λάθος της ζωής μου.4 εβδομάδες ήταν αρκετές για να μπορώ να μιλήσω άνετα στα ιταλικά με τον γαμπρό και την εγγονή μου. Δεν φοβάμαι πλέον να πετάξω μόνη σε αυτούς στην Ρώμη, γιατί ξέρω ότι θα τα καταφέρω στο ταξίδι. Έμαθα επίσης αγγλικά. Οι φίλοι μου με θαυμάσουν για αυτό το κατόρθωμα, κι όμως ήταν τόσο απλό! Είμαι μια ζωντανή απόδειξη ότι μπορείς να μάθεις μια ξένη γλώσσα ανεξάρτητα από την ηλικία - γρήγορα, εύκολα και ευχάριστα. Τη συνιστώ πραγματικά!"

Ποιος ο λόγος να ξοδέψεις μια περιουσία για ένα αναποτελεσματικό μάθημα ξένων γλωσσών, από τι στιγμή που μπορείς να μάθεις μια ξένη γλώσσα εύκολα, γρήγορα και οικονομικά;

Η αποτελεσματικότητα της νέας, ταχείας φόρμουλας για εκμάθηση ξένων γλωσσών έχει αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας από το αμερικανικό νευρο-γλωσσολογικό κέντρο στο Σικάγο. Ο καθ. Τσακίρης λαμβάνει συνεχώς υποψηφιότητες για βραβείο για τις ανακαλύψεις του, συμπεριλαμβανομένης της υποψηφιότητας για Βραβείο Νόμπελ. Εξέχοντες ειδικοί στην νευρογλωσσολογία συμφωνούν ότι είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος εκμάθησης ξένων γλωσσών που υπάρχει.

Αρχίζεις από το μηδέν ή μιλάς μια ξένη γλώσσας πολύ καλά - η μέθοδος αυτή θα επιταχύνει κατά 5 φορές την εκμάθηση της γλώσσας. Αν μαθαίνεις από το μηδέν, σε 4 εβδομάδες θα επικοινωνείς χωρίς δυσκολία στη νέα ξένη γλώσσα. Αν έχεις μάθει ήδη τα βασικά, θα βελτιώσεις την προφορά σου και θα μαθαίνεις περίπου 200 νέες λέξεις καθημερινά. Αν από την άλλη γνωρίζεις μια ξένη γλώσσα εξαιρετικά, τότε θα μάθεις άλλες 2, 3, ακόμη και 4 γλώσσες με τον πιο γρήγορο τρόπο.

Κάνε κλικ εδώ, για να επωφεληθείς από την ταχεία φόρμουλα εκμάθησης του καθ. Τσακίρη και να μιλήσεις άπταιστα μια ξένη γλώσσα σε 4 εβδομάδες >>

Η ειδική προσφορά τελειώνει σήμερα!

Σχόλια

Θωμάς

λένε ότι οι Έλληνες δεν έχουν επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένα εξαιρετικό επίτευγμα όπως τα χρόνια των λαμπρών Ελλήνων. Πολλά μπράβο στον συμπατριώτη μας.

βαρβάρα

εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη μέθοδο. Έχει περάσει μια εβδομάδα και έχω ήδη αποκτήσει βασικές γνώσεις νορβηγικών. Μέχρι να μετακομίσω στο Όσλο έμειναν 2 εβδομάδες και πλέον δεν φοβάμαι ότι δεν θα μπορώ να συνεννοηθώ :)

Μαρία

Δεν μπορώ να καταλάβω. Μαθαίνω στο σχολείο αγγλικά εδώ και 9 χρόνια και έχω πολύ χαμηλούς βαθμούς...

σοφία

@Μαρία έχεις χαμηλούς βαθμούς γιατί μαθαίνεις στο σχολείο. Σε ένα απλό δημόσιο σχολείο χρησιμοποιείται συνεχώς η μέθοδος γραμματικής-μετάφρασης, κάτι που είναι παράλογο για μένα. Εδώ και αιώνες είναι γνωστό ότι δεν φέρει αποτελέσματα, εκτός αν θέλεις να μιλήσεις τα αγγλικά.

Γιάννης

Λοιπόν, θα σας πω μερικά πράγματα επειδή έδινα μάχη με τη μάθηση γερμανικών 4 χρόνια. Δουλεύω ως συγκολλητής στη Γερμανία και ήθελα να γνωρίζω τη γλώσσα της χώρας στην οποία κατοικώ. Ξόδεψα συνολικά 1200 ευρώ σε μαθήματα και βιβλία, ποσό όχι και τόσο μεγάλο, λαμβάνοντας υπόψιν τα ποσά που δίνουν άλλοι άνθρωποι για μαθήματα. Τα μαθήματα μόνο με κούραζαν. Ασκήσεις για συμπλήρωση που μου προκαλούσαν μόνο υπνηλία. Και όταν γυρνάς από τη δουλεία και θέλει ο φίλος σου να πάτε για μπύρα, καταλαβαίνετε. Μέχρι που η κόρη μου μου συνέστησε αυτή την εκπληκτική μέθοδο, αφού χάρη σε αυτή έμαθε τέλεια αγγλικά και πήρε και προαγωγή. Και σε μένα όλα άλλαξαν. Μάθαινα αγγλικά όταν πήγαινα στη δουλειά, όταν περίμενα στην ουρά ή πριν τον ύπνο. Και τσακ - σε 3 εβδομάδες μιλούσα γερμανικά και πέταξα τα βιβλία. Το συνιστώ με καθαρή συνείδηση.

Αντρέας

έμαθα και εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πιο παλιά δεν μπορούσα να βρω δουλειά, αλλά τελειοποίησα τα αγγλικά μου και τώρα με καλούν κάθε τόσο για συνέντευξη!

Μαίρη

Μπαίνοντας σε αυτή την ιστοσελίδα δεν περίμενα ότι θα διαβάσω τέτοια θαύματα. Πρέπει να την δοκιμάσω. Η κόρη μου πρόκειται σύντομα να παντρευτεί έναν Ισπανό, θα ήταν ωραία να εντυπωσιάσω την οικογένεια του γαμπρού μου :)

Χαρίκλεια

Το χρησιμοποίησα και εγώ. Δουλεύω σε μια δημόσια υπηρεσία και δέχομαι συνεχώς πολίτες. Τώρα που τα σύνορα είναι ανοιχτά, πρέπει να εξυπηρετώ πολλούς ξενόγλωσσους. Γραφτήκαμε με τις φίλες μου σε μαθήματα αγγλικών, αλλά εκεί δεν έμαθα τίποτα, έχανα μόνο χρόνο!!! παρακαλούσα να μην έρθει στο ωράριό μου κάποιος που δεν μιλούσε ελληνικά. Αλλά ερχόντουσαν όλο και πιο συχνά... Μια φορά ήρθε ένας Ασιάτης και εγώ δεν καταλάβαινα τι ακριβώς θέλει. Υπήρχε μεγάλη φασαρία. Παραλίγο να απολυθώ εξαιτίας του! Βρισκόμουν σε απελπισία, οπότε παρήγγειλα αυτή τη μέθοδο. Έμαθα τη γλώσσα και το καλύτερο, άρχισα να λατρεύω τις ξένες γλώσσες. Έμαθα αγγλικά και τώρα μαθαίνω γαλλικά και ισπανικά. Είναι ευχάριστο και έλαβα και προαγωγή στην υπηρεσία μου. Λοιπόν φίλοι μου, αξίζει να ξέρετε ξένες γλώσσες

Μιχάλης

Εγώ θα σας πω ειλικρινά, είμαι τρομερά τεμπέλης και σιχαίνομαι τα μαθαίνω. Γι' αυτό και δοκίμασα αυτό και τώρα οι φίλοι μου παθαίνουν πλάκα που τα κανονίζω όλα για αυτούς στα αγγλικά όταν πηγαίνουμε ταξίδια.

Άννα

Η μητέρα μου είναι πλέον αρκετά μεγάλη, οπότε θέλω να ρωτήσω αυτούς που την εφάρμοσαν πόσο χρονών είναι. Υπάρχουν εδώ άτομα ηλικίας 65 ετών ή με συγγενείς/γνωστούς; Θέλω να ξέρω αν υπάρχει κάποια πιθανότητα για τη μητέρα μου. Κατοικώ μόνιμα στη Μαδρίτη και θέλω πολύ να φέρω εδώ τη μητέρα μου γιατί έχει μείνει μόνη. Γνωρίζω ότι είναι υπερβολή, αλλά είναι μια ζωντανή γυναίκα, πιστεύω θα τα καταφέρει. Το μόνο εμπόδιο είναι η γλώσσα - θέλω να αποκτήσει εδώ φίλους.

Δανιήλ

@Άννα είχα και εγώ παρόμοια περίπτωση οπότε αγόρασα στη μητέρα μου και έμαθε γερμανικά σε 3 εβδομάδες!! Είναι σχεδόν 70 ετών, έμαθε γρηγορότερα απ' ότι υπόσχονται αλλά πραγματικά έχει μάθει πάρα πολλά. Τώρα είναι πιο ευτυχισμένη επειδή έχει ένα χόμπι. Μπορεί και εντυπωσιάζει τους γείτονές της στην πολυκατοικία ,οπότε και η μητέρα σου μπορεί να τα καταφέρει.

Άννα

@Δανιήλ σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. λοιπόν θα το δοκιμάσω :)

Ελένη

το δοκίμασα και εγώ και με βοήθησε να βρω καλύτερη δουλειά. το συνιστώ

Εύη

θα την χρησιμοποιούσα αμέσως, αλλά έχω τους φόβους μου αν λειτουργεί σίγουρα. Έχω ξοδέψει ήδη αρκετά χρήματα σε αναποτελεσματικά μαθήματα, βιβλία, ιδιαίτερα...

Εύη

μόλις διάβασα ότι διαθέτει εγγύηση επιστροφής χρημάτων, οπότε δεν υπάρχει φόβος. Θα την δοκιμάσω :)

Αντώνης

Είναι υπέροχα αυτά που γράφετε, λειτουργεί πραγματικά - όπως και στην περίπτωσή μου - αλλάζει όλη την ζωή. Σε ένα ταξίδι στο Παρίσι γνώρισα μια όμορφη Γαλλίδα. Ερωτεύτηκα κατευθείαν, αλλά αυτή δεν καταλάβαινε τίποτα στα αγγλικά. Σε μόλις 4 εβδομάδες έμαθα γαλλικά για αυτήν. Οι φίλοι μου έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρω, αλλά... Μετακόμισα στην Γαλλία και είμαι ευτυχισμένος με την Μανταλένα - την αρραβωνιαστικιά μου ;-)

φελίξ

Εγώ ξεκινώ σήμερα τη μάθηση, θα σας γράψω αύριο τις πρώτες εντυπώσεις!